Paperbags maken voor Sinterklaas

Ze zijn helemaal trendy tegenwoordig; De Paperbags.
De grote formaten staan hartstikke leuk in de babykamer of kinderkamer en de kleinere formaatjes zijn ideaal om te gebruiken om een bloempotje mee op te fleuren of om een cadeautje in te verpakken.

En momenteel worden de schoentjes weer gezet want 5 december komt eraan.
Hoe leuk is het dan als om je wortel in een paperbaggie te doen of om cadeautjes in een paperbaggie te krijgen?

Omdat ze echt super simpel te maken zijn zal ik hieronder uitleggen hoe je dat nu precies doet.

Ik heb hier een leuk designtje voor jullie gemaakt wat jullie kunnen downloaden en kunnen printen. Dit kan je uiteraard ook  zelf op de computer doen.

paperbagsintenpiet

Als je je design uitgeprint hebt, knip je de 2 delen uit, je hebt dan dus een vierhoek met driehoekjes en de tekst en een zwarte losse strook.

Je grote vlak met de tekst mag je wel een beetje verfrommelen dat geeft het een mooier resultaat vind ik zelf. Daarna maak je hem weer wat gladder.
Als eerste gaan we de zwarte strook aan de achterkant van ons grote vlak plakken. Dus je draait je vlak met je tekst om en boven aan de achterkant plak je de zwarte strook vast met wat hobbylijm of lijmroller.
Vervolgens als die goed vast zit draai je hem weer om naar de voorkant en doe je aan de voorkant in beide bovenhoeken van je tekstvlak wat lijm. Je gaat nu de zwarte rand omvouwen zodat die mooi over de voorkant komt te liggen en aan de lijm vastplakt.

Ik sla hem zelf meestal 2x om.

DSC_4110bDaarna doe op de voorkant van je vlak lijm langs de gehele zijkanten. We gaan nu een rokje maken dus we plakken de 2 zijkanten over elkaar heen en maken er een tunneltje van zeg maar.

DSC_4112b

Deze kun je het beste over een glas heen zetten want bij de volgende stap gaan we de onderkant dichtvouwen zoals je bij een cadeautje doet. Dus je vouwt eerst den linker en rechter punt naar binnen en die plak je vast met bv wat leuke washi tape en daarna vouw je de bovenste en onderste punt naar elkaar toe naar binnen.

DSC_4113b
Nadat je die laatste 2 punten ook hebt vastgeplakt met washi tape of plakband is je paperbag klaar. Dus vullen maar met allerlei leuke of lekkere dingen!
🙂

DSC_4114b

Plaats een reactie