Review One2Track Move SE GPS Horloge voor kinderen.

Mijn dochter Jaydie is best een wijsneus voor haar leeftijd en wil eigenlijk al geruime tijd alleen naar buiten. Zij was daar al aan toe, maar wij als ouders nog niet. We wonen net aan de drukke kant van de wijk. De school en speeltuinen, waar de meeste kinderen spelen, zitten aan de andere kant van een hoofdweg waar best hard gereden wordt.
We hebben het vooruit geschoven met de belofte dat we het er over gingen hebben als ze in groep 3 zat.
Inmiddels zit ze in groep 3 en onlangs kwam ze thuis met “DE OPLOSSING” voor ons.

”Mam! Weet je nog dat je zei dat als ik in groep 3 zat we het zouden gaan hebben over alleen buiten spelen?! Een meisje uit mijn klas heeft een smartwatch, superhandig! We waren laatst met haar aan het spelen toen ik bij een vriendinnetje aan het spelen was en haar mama kon haar gewoon bellen om te vragen waar ze was. En zij kon haar mama ook bellen en laten weten dat alles goed was. Als ik die nu ook een heb, dan weet je altijd waar ik ben en hoef je je geen zorgen meer te maken. Handig toch?”

Dat klonk inderdaad wel handig. Ik besloot om me er in te gaan verdiepen en dook in de wereld van de smartwatches en gps horloges. Maar oei, je hebt zoveel verschillende, welke is nu prettig? Ik nam contact op met de moeder van het klasgenootje en die vertelde dat ze de One2Track Connect Go had en daar erg tevreden over was. Zo kwam ik bij de site van One2Track uit.
Wat me direct erg aansprak was dat hun een Nederlands bedrijf zijn met al vele jaren een goede service en betrouwbare kwaliteit. Ook maken zij gebruikt onze hun eigen betrouwbare Nederlandse app, online GPS platform én hun eigen GSM prepaidnetwerk (via KPN). Dit GSM netwerk heeft een strenge beveiliging waardoor onbekende en anonieme nummers het horloge nooit kunnen bellen. De simkaart heeft een anti-diefstalbeveiliging, zodat misbruik van de simkaart bij diefstal van het horloge niet mogelijk is. Ze besteden veel aandacht aan databeveiliging en dat vind ik als ouder toch wel een heel prettig en veilig idee. Je moet er niet aan denken dat iemand anders via een smartwatch contact met je kind zou kunnen leggen. De keuze was gemaakt en nu mogen wij hun nieuwste model de One2Track Connect Move SE gaan testen en reviewen.

One2Track heeft een ruime collectie aan GPS horloges zowel voor oudere als GPS Horloges voor kinderen. Alhoewel de kinderen praten over een smartwatch is dat eigenlijk niet de correcte benaming en dat vind ik als ouder wel een voordeel. One2Track heeft GPS horloges. Er zitten geen games en apps etc op, maar dat hoeft van mij ook niet want achter een schermpje zitten gebeurd binnen al genoeg. Buiten mag er lekker gespeeld worden met elkaar.

Voor de kinderen hebben ze ronde en vierkante modellen. De Connect Go die ook erg populair is, is vierkant en heeft o.a een iets langere accuduur en het nieuwste model de Connect Move is rond waardoor het prettig zit voor kinderen onder de 7 jaar en heeft ook een trilfunctie. De Connect Move SE die wij mochten ontvangen is de uitvoering van de Move met andere kleurtjes om uit te kiezen. Voor de rest heeft hij dezelfde functionaliteiten als de Move. Ze worden allemaal geleverd met een prepaid sim en gaan ongeveer 3-4 dagen mee op een volle accu.

DE CONNECT MOVE SE specificaties

 • Bellen en gebeld worden door vooraf goedgekeurde nummers
 • Bediening via handige touchscreen voor het telefoonboek, gesproken berichten en stappenteller
 • Accuduur circa 3 dagen
 • Taalinstelling Nederlands of Engels
 • Telefoonboek, gesproken berichten en stappenteller
 • SOS knop die noodbericht stuurt naar ouder of vooraf gekozen nummer.
 • Instelling 12uur/ 24uur weergave
 • Telefoonboekfunctie met 10 extra instelbare nummers. 
 • Instelling van het horloge via one2track app (voor android 5.0 en Iphone 5S en hoger)
 • Ook middels laptop/p.c gebruik kunnen maken van Online platform i.p.v app.
 • Instelbaar profiel, ringtone, trillen of mute.
 • 3 instelbare alarmen per dag 
 • GPS + AGPS positiebepaling buitenshuis (nauwkeurigheid 1-10 meter)
 • WIFI positiebepaling binnenshuis (nauwkeurigheid 0-20 meter
 • GPRS positiebepaling binnenshuis (nauwkeurigheid 1-200 meter)
 • Instellen veilige zones
 • Gesproken en geschreven berichten
 • Intercom
 • Stilte tijden in te schakelen waarop horloge geblokkeerd wordt voor b.v op school.
 • Zoek horloge functie
 • Automatische oplaadwaarschuwing via app bij lage spanning batterij
 • Dit model is IP67 waterdicht, wel douchen niet zwemmen
 • Eigen goed beveiligde Nederlandse systeem en netwerk.
 • Datagebruik minimaal, ongeveer 150 kb per dag
 • Transparante data (€0,14 per MB) en bel (€0,0036 per sec) kosten.
 • Gebruikersfee van 1,15 per 30 dagen voor het gebruik van het KPN netwerk en de GPS systemen.
 • 24 maanden garantie en uitstekende service en ondersteuning.

Jaydie mocht van ons zelf kiezen en ze koos voor de One2TrackConnect Move SE in de roze met zwarte uitvoering. “Echt voor stoere meisjes”, vond ze zelf. Deze werd geleverd in een doos compleet met oplader, uitleg en een simkaart (werkt in heel Europa).

ONZE ERVARINGEN
Installeren is heel erg makkelijk. Je download de bijbehorende app van One2Track op je telefoon, die heb je altijd nodig om contact te maken met het horloge van je kind. Je maakt een account aan en koppelt de simkaart, alles wijst zich vanzelf. De app is overzichtelijk en prettig in gebruik. Middels de app kan je ook je prepaid kaartje opwaarderen via Ideal en het verbruik zien. De kosten zijn erg transparant en met b.v 20 euro kan je erg lang doen, afhankelijk van hoe vaak je belt en je het signaal laat verversen.
Ook kan je via de app het horloge uitzetten. Dat kan niet via het horloge zelf, wat ook wel prettig is, want dat betekend dat je kind dit niet stiekem zou kunnen doen.
In de app zie je een kaart waarmee je nauwkeurig kan zien waar je kind zich bevindt. Je kan gemakkelijk wisselen tussen satelliet- en straat zicht. Ook kan je daarmee zelf navigeren naar waar je kind is, wat natuurlijk erg handig is als je bijvoorbeeld op vakantie bent of op plekken waar je minder bekend bent.

Het horloge is gemaakt van fijn zacht siliconen zodat het prettig zit en heeft voldoende gaatjes om het passend te maken. De bandjes kunnen vervangen worden en er zijn ook screen protectors te koop voor de schermpjes. Er zit een knopje aan de zijkant wat als je het 15 sec indrukt een SOS melding verzendt naar degene die de app op zijn telefoon heeft of naar een vooraf ingesteld nummer.
Het horloge is handig te bedienen. Je kan door te swipen naar de verschillende opties gaan. Je kind kan er mee bellen naar de nummers die je ingesteld hebt. Je kan tot 10 nummers instellen. Uiteraard kun jij met je telefoon ook naar het horloge bellen.
Ook kan je kind een gesproken of geschreven berichtje versturen en dit kan jij ook terug doen. Wij waren hier zelf al fan van een soort van walkie talkie app waarmee je voice berichten naar elkaar kan sturen, dat kan nu dus ook met dit horloge. Super handig.
De tijd is zowel analoog als digitaal instelbaar en er zit ook een stappenteller op en je kan een alarm instellen voor als er een bepaalde tijd is waar je kind zich aan moet houden. Je kan de thuislocatie instellen en als je kind dan bijna thuis is krijg je ook een melding.


VEILIGE ZONES
Je kan met dit horloge ook veilige zones instellen. Hier was ik zelf erg benieuwd naar.
Dit doe je middels de app. Komt het horloge binnen of buiten de zone dan krijg je een melding op de app. Je kind moet dan eerst in de zone zijn geweest en er vervolgens buiten komen. Dit kan dus heel handig zijn om een gebied mee af te spreken waar je kind mag spelen. B.v alleen maar in de eigen wijk of alleen maar op de camping. Ook kan je zo langzaam het gebied steeds wat groter maken en je kind steeds wat meer ruimte geven om te gaan verkennen.
Maak de zone echter niet te klein, vaak wijkt een gps positie toch een beetje af en als je kind dan net op de grens zit dan krijg je om de haverklap meldingen.

VOOR EN NADELEN
Het horloge is makkelijk in gebruik en geeft een sterk GPS signaal af en heeft goede bel kwaliteit.
Het geeft ons als ouder zeker een veiliger gevoel om onze dochter nu steeds vaker alleen de wereld te laten ontdekken.
Het horloge kan best even wennen zijn om te dragen, gelukkig went dit vaak heel snel.
Heeft het dan alleen maar voordelen? Voor ons eigenlijk wel, maar er zijn ook wel enkele puntjes waar je mee moet opletten.
We hebben van te voren een goed gesprek gehad met onze dochter dat ze het horloge nooit af mag doen, anders kan het natuurlijk kwijt raken of afgepakt worden. Ook is het denk ik wel belangrijk om het gesprek aan te gaan over het bellen ermee. Als ze je constant blijven bellen kost dit natuurlijk wel geld en is het tegoed zo op. Wij hebben hier afgesproken dat ze de telefoon 3 keer laat overgaan en dat wij dan terugbellen en dat ze niet constant voor de fun mag bellen. Vooral in het begin als het allemaal nog nieuw is, is dit wel verleidelijk.
Je kan alleen naar het horloge bellen als je nummerherkenning aanstaat. Voor de veiligheid van je kind weigert het horloge alle anonieme nummers en de nummers die niet ingesteld zijn.
Het horloge ververst elke 10 minuten, je kan dit wel naar continue instellen via de app, waarbij je elke 10 seconde een signaal krijgt maar dan is je tegoed ook vele malen sneller op en je accu veel sneller leeg.
Het geluid van de voice berichten is niet heel hard waardoor ze, als je in de auto aan het rijden bent, lastiger te verstaan zijn.
Let ook op dat als het saldo van de prepaid sim langer dan 3 maanden 0 is of de simkaart langer dan 180 dagen niet gebruikt wordt, dat je simkaartje dan zal vervallen en je deze niet meer kan gebruiken. Dit is geregeld op verzoek van de ACM (Autoriteit Consument en Markt) om de 06 nummer schaarste in Nederland tegen te gaan. Wordt het horloge minimaal eenmaal per 180 dagen kort aangezet dan blijft de simkaart actief.
Mocht je simkaartje niet meer werken dan kan je natuurlijk wel weer een nieuwe kopen in de webshop van One2Track .
Niet op elke school zullen ze het toestaan om het horloge te dragen. Wel zijn er stilte tijden in te stellen waardoor het horloge b.v onder schooltijd geblokkeerd wordt. Van ons mag Jaydie het horloge voorlopig alleen maar mag dragen als ze alleen buiten gaat spelen.
Onze eindconclusie: De One2Track ‘Connect MOVE SE’ GPS telefoon horloge voor kinderen is een super handig horloge en onze dochter en wij als ouder zijn er heel blij mee en het geeft ons allemaal ook zeker een veiliger gevoel.

GAVE GIVE AWAY COMING SOON!

Op ons instagram account gaan we komende week een supergaaf gps horloge van One2Track weggeven aan een van onze volgers.
Zorg er voor dat je @justjaydie.nl en @One2Track beide volgt op instagram zodat je deze niet mist.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s